maanantai 28. kesäkuuta 2021

Laajavuoren luontopolku

Laajavuoren ulkoilualueella on monenpituisia ulkoilureittejä leveine rakennettuine väylineen, mutta meitä kiinnosti noin 4 kilometrin pituinen luontopolku. Polku kulkee Laajavuoren ala- ja välirinteiden metsissä ja se on nimensä mukaisesti polku, eikä mikään soratie, joskin välillä mennään leveiden hiihtobaanojen yli.




Luontopolku lähtee Vuorilammen saunalle johtavan tien varresta. Taulun kohdalta kävellään pieni pätkä tietä eteenpäin ja sitten kurvataan metsään. Pääsimme nopeasti toteamaan, että yksin ei täällä tarvitse kulkea. Tämä kesä on ollut ihanteellinen hyttysille myös Laajavuoren pusikoissa ja niinpä saimmekin niitä seuraksemme runsaasti. Onneksi oli Offia mukana.



Maasto on kohtalaisen hankalakulkuista. Juuria ja kiviä on paljon. Korkeuserot eivät ole aivan valtavia, mutta muutama aika jyrkkä nousu ja lasku polulle sattuu.



Metsä on kuusivoittoista ja vähän synkähköä, vaikka aurinko paistoikin mukavasti. Muutamassa kosteammassa laaksomaisessa kohdassa kasvoi saniaisia. Märimpiin paikkoihin oli tehty pitkokset ja joihinkin jyrkimpiin rinteisiin portaat.



Luontopolku menee läheltä laavua ja sinne on myös opastus.



Poikkesimme laavulla juomassa vissyt.



Luontopolun varrella oli paljon kaatuneita puita. Osa niistä oli kaatunut juurineen ja juuret töröttivät  pystyssä.



Polku kulkee myös suojellun Laajavuoren rämeen läpi. Alue on rauhoitettu jo vuonna 1977.



Rämeellä kasvaa mm. suopursuja ja suovillaa. Kulkemista helpottavat pitkospuut.



Rämeen jälkeen kuljetaan vielä hyvän matkaa vanhassa kuusikossa. Askelissaan saa olla huolellinen, että ei kompastu juuriin ja kiviin. Luontopolku loppuu tielle tultaessa kisakeskuksen kupeeseen. Lähtöpisteeseen on siitä matkaa jokunen sata metriä, eli luontopolku ei muodosta yhtenäistä lenkkiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista