keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Jyväsjärven ympäri kävellen, osa 1

Olen ajanut Jyväsjärven ympäri polkupyörällä useita kertoja, mutta aikaisemmin en ollut kävellyt sen rannoilla kuin pieniä pätkiä. Nyt päätimme kiertää järven ympäri kävellen, tosin kahdessa osassa kahtena päivänä. Jyväsjärven poikki kulkeva Kuokkalan silta mahdollistaa reitin jakamisen kahteen osaan. Ylistön siltaa hyödyntämällä olisi mahdollista kierrellä useitakin eri pituisia lenkkejä.
  
Jyväsjärveä kiertää kevyen liikenteen väylä, joka on nimetty Rantaraitiksi. Se kulkee hyvin lähellä rantaa ja sen rakentaminen aiheutti aikoinaan jossain määrin vastustustakin. Nykyään se on ehkä suosituin liikunta-alue Jyväskylässä. Käytimme Jyväsjärveä kiertäessämme pääosin Rantaraittia ja järven ylitykseen Kuokkalan siltaa. Tänään kiersimme pienemmän, noin 6 km pituisen osan, joka jää Kuokkalan sillan länsipuolelle. Lähdimme liikkeelle Mattilanniemestä ja etenimme vastapäivään.


Korkeakoskenlahden ja Ainolanrannan välinen osa Rantaraitista kulkee lähes luonnontilaisessa ympäristössä. Ainolasta eteenpäin näkymä on jo hyvinkin urbaani. Maisemallista vaihtelua on siis paljon näinkin lyhyellä pätkällä.



Kuokkalan sillalla on kevyen liikenteen väylät ajoradan molemmin puolin, joten ajorataa ei ole tarpeen ylittää Jyväsjärven puolikasta kiertäessä. Kummallekin puolelle on myös rakennettu kaksi levikettä penkkeineen, joissa voi vähän istahtaa hengähtämään ja ihailemaan maisemia.



Maisemat ovatkin komeat korkealta sillalta. Sataman kärjessä on parhaillaan rakennustyö menossa. Saunaravintola sinne olisi kai tulossa.



Sillan jälkeen poikkesimme satamapaviljongissa kahvilla. Siitä matkamme jatkui rantaa pitkin takaisin Mattilanniemeen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista