torstai 24. kesäkuuta 2021

Jyväsjärven ympäri kävellen, osa 2

Eilen kiersimme Kuokkalan sillan länsipuolisen osan Jyväsjärveä ja nyt oli vuorossa itäpuolen kierros. Pituutta tällä hieman pidemmällä osuudella oli noin 8 km. Vihderlandian pysäköintialueella oli alkuillasta hyvin tilaa, joten pysäköimme sinne. Kasvihuoneiden vierestä kulkevaa väylää pääsimme kävelemään kätevästi Rantaraitin Äijälänrannan osuudelle. Lähdimme risteyksestä vasemmalle, eli tämän lenkin kiersimme myötäpäivään.

Sulkurannan siirtolapuutarhan jälkeisessä rantakoivikossa röhnötti lauma lampaita. Märehtimässä taisivat olla puiden varjossa. Niillä on tärkeä tehtävä pitää vanhat vesakoituneet pellot ja rantametsät avoimina. Ja elävöittää maisemaa.



Kipaisimme jälleen järven yli Kuokkalan siltaa pitkin. Tällä kertaa käytimme sen toista puolta.
Maisemat ovat tälläkin puolella komeat.
Lutakossa oikaisimme hieman, emmekä palanneet heti sillalta Rantaraitille, koska sillan pää on aika kaukana rannasta. Kävelimme sillan jälkeen Schaumanin puistotietä ja siitä Schaumanin linnan ohi takaisin Rantaraitille.

Vaajakosken moottoritien vieressä kulkevalta osuudelta on hyvät näkymät Jyväsjärven yli Lutakkoon ja Kuokkalaan. Aikamoista kerrostaloviidakkoa on jo Kuokkalan sillan molemmin puolin.
Ei tarvitse kuitenkaan paljoa kääntää katsettaan, niin näkymä vastarannalla on paljon vihreämpi.
Viherlandian lähestyessä alkoi jo jaloissa tuntua pientä kipua kovalla alustalla kävelystä. Kyllä tämä kahdessa osassa kävely oli minun kohdallani oikea ratkaisu. Koko järven kiertäminen kerralla olisi ollut liikaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista