maanantai 16. heinäkuuta 2018

Särkitunturi

Kävimme Särkitunturilla ensimmäisen kerran 8.7.2015. Silloin keli oli sateen jälkeen utuinen ja sumuinen, eikä maisemista päässyt kunnolla nauttimaan. Päätimme siis uusia retkemme nyt, kun olimme muutenkin lähiseudulla (Levillä) ja sää oli erinomainen.



Ajoimme Leviltä Särkitunturin parkkipaikalle ja kävelimme polkua pitkin Särkitunturille, jossa vietimme helteistä kesäpäivää upeissa maisemissa.

Särkitunturille menevä polku oli leveämpi ja tasaisempi kuin muistinkaan. Särkitunturi lieneekin yksi helpoimmin jalkaisin saavutettavissa olevista tuntureista.

Suunnilleen polun puolivälissä on komea kota, jonka viereisessä varastossa oli runsaasti polttopuita. Kodan luona on myös wc ja lähistöllä lampi, jossa voi vaikka pulahtaa.

Lämpötila oli tunturille noustessamme yli 25 astetta ja tuuli oli lähes tyyntynyt, joten hikihän siinä tuli. Nousu on kuitenkin enimmäkseen melko loivaa, eikä fyysisesti erityisen rasittavaa.

Edellisellä kerralla tunturin laelta avautuva maisema jäi enimmäkseen sumun peittoon, mutta tällä kertaa Särkitunturi tarjosi parastaan. Ympäristön lukuisat tunturit ja järvet näkyivät kirkkaasti ja Särkitunturin päällä olevat lammet peilasivat maisemaa upeasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista