sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Hyyppäänvuori

Hyyppäänvuori on Laukaan kunnassa Lievestuoreella sijaitseva 171 metriä korkea mäki, jolta aukeaa komea näköala viereiselle Lievestuoreenjärvelle.

Ajoimme autolla Kuopiontieltä Savion suuntaan ja käännyimme Savion lavan jälkeen oikealle Puttolantielle, josta erinäisten vaiheiden jälkeen saavuimme Hyyppääntien varressa olevalle P-alueelle. Jätimme automme siihen ja lähdimme ennen P-aluetta olleen Hyyppää-kyltin opastamaan suuntaan pienelle tielle. Pikkutielle ei kannata ajaa autolla, sillä vastaan tulee pian puomi ja pysäköintitilaa ei ole.

Tietä pitkin mennään puolisen kilometriä ja sen jälkeen jatketaan merkittyä polkua pitkin. Karttakuvassa punaisena katkoviivana näkyvällä polulla on helppo pysyä risteävistä poluista huolimatta, sillä polun varressa oleviin puihin on maalattu sinisiä täpliä.

Polku kulkee aluksi varsin maltillisesti kohoavassa maastossa, mutta kulkusuunnan kääntyessä koilliseen, aletaan nousta jyrkemmin. Pahimmassa kohdassa polku nousee pystyyn niin rajusti, että vähänkin heikompijalkaisella voi olla vaikeuksia.

Yllättäen jaksoimme nousta ylös asti ja pääsimme nauttimaan Keski-Suomen parhaimpiin lukeutuvista näköaloista.

Polun jyrkin kohta on aika hankala myös alas tultaessa. Kostealla kelillä ehkä vaarallinenkin. Vaihtoehtoista pidempää reittiä kannattaa harkita.




Lisätietoa Hyyppäänvuoresta: http://www.kolumbus.fi/hyyppaa/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista