perjantai 16. heinäkuuta 2021

Naisvuoren kahvila ja näkötorni

Päätimme lähteä hetken mielijohteesta käymään jossakin suhteellisen lähellä olevassa kaupungissa ja valitsimme Mikkelin. Sinne on meiltä matkaa alle 100 km ja se on juuri sopivan kokoinen, että siellä on jotain nähtävääkin ja kuitenkin sen verran rauhallinen, että siellä uskaltaa vielä ulkopaikkakuntalainenkin ajaa autolla. Halusin ensimmäiseksi nähdä maisemia, joten googlasin näköalapaikkoja. Hakutuloksissa tuli vastaan Naisvuoren näkötorni, joka vaikutti oikein sopivalta kohteelta. Siispä hurautimme sinne.

Tornin alakerrassa on kahvila, joka tunnetaan erityisesti maukkaista vohveleistaan. Niitähän meidänkin piti tietysti päästä maistelemaan kahvin kanssa. Valittavissa oli suolainen tai makea vaihtoehto. Päädyimme molemmat ottamaan makean. Ja hyvää oli!



Kahvila vaikutti oikein viihtyisältä. Vohvelit ja kahvit tarjoiltiin pöytään ja palvelu oli ystävällistä. Valitsimme istumapaikkamme terassilta mukavasti varjostavan puun alta.



Lehvästön katveesta pääsi katselemaan tornin rakenteita. Kahvilan sisäpuolella pöydät oli sijoitettu rakennuksen keskiosaa kiertävään saliin.



Nautinnollisen kahvihetken jälkeen kiipesimme näkötorniin. Betoniset kierreportaat ovat melko kapeat, mutta eivät sentään niin kapeat, kuin Marjaniemen majakassa, joka meille molemmille muistui mieleen portaita kiivetessä. Yllättävän hiostavaa oli kiivetä, vaikka torni ei ole 27 metriä korkeampi.





Umpinaisella näköalatasanteella oli varsin lämmintä, vaikka päivä ei ollutkaan aivan kesän kuumimpien joukossa. Ikkunat ovat suuret ja ne kiertävät koko tornin ympäri, joten mitään ei jää näkemättä. Vasemmanpuolimmaisessa ikkunassa näkyy Mikkelin tuomiokirkon torni.



Alla näkymää Mikkelin sataman suuntaan. Keskikohdan oikealla puolella näkyy Kirkkopuisto, jossa oli juuri tivoli vierailemassa. Hieman ylemmäs aivan kuvan oikeaan reunaan on valmistumassa 14-kerroksinen tornitalo Mikkelin Siilot, joka mukailee muodoiltaan samalta paikalta aiemmin purettua vanhaa viljasiiloa.



Näkötornin ja kahvilan ulkopuolella oleva puistoalue kauniine istutuksineen ja vesiaiheineen on myös tutustumisen arvoinen.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista