perjantai 9. heinäkuuta 2021

Halssilan Hiihtomaa

Hiihtomaa on osa Halssila-Huhtasuo -ulkoilualuetta, jota ylläpitää Jyväskylän kaupunki. Alueella on kolme eri pituista ulkoilureittiä, joita on mahdollista yhdistellä ja oikoa yhdysreittien avulla monella tapaa. Hiihtomaalta lähtee myös yhdysreitti Vaajakoskelle, joka tuo mahdollisuuksia vielä enemmän.  



Pysäköimme automme Halssilan Hiihtomaan P-alueelle ja lähdimme kävelemään Tapiolaksi nimetyn grillikatoksen takaa alkavaa reittiä, jonka opasteessa luki Huhtasuo 2,5 km. Kiersimme Vesitornin lenkin ja osan Halssilan lenkkiä. Kännykkä näytti autolle palatessamme kuljetuksi matkaksi 7,26 km.

Matkan varrella oli monenlaisia opasteita. Joissakin paikoissa olimme kuitenkin hieman epävarmoja mihin pitäisi milloinkin mennä ja lenkistämme muotoutuikin hieman erilainen kuin aluksi suunnittelimme.





Kulkuväylä on enimmäkseen leveä ja tasainen. Askeliaan ei tarvitse liiemmin varoa.



Matkamme varrelle sattui kaunis Vuorilampi, jonka rannalla on laavu. Suon yli lammen rantaan pääsee pitkospuita pitkin.



Vuorilampeen pääsee myös helposti pulahtamaan laiturilta. Takaisin laiturille nousemista helpottavat uimatikkaat.



Laavulla on istumapaikkoja isommallekin porukalle ja tulentekoa varten on kaksi paikkaa. Metsäpalovaroituksen aikaan ei tietenkään saa tehdä tulia ja mekin nautimme laavulla vain vissyt ja banaanit.



Vesitornin lenkki käy hyvin lähellä asutusta ja tietä.



Urbaania taidettakin pääsee ihastelemaan.



Vastapainoksi voi nähdä esimerkiksi komean muurahaispesän.





Vesitornin lenkin jälkeen suuntasimme "välikevennyksen" kautta Tuohimutkan suuntaan.



Sieltä käännyimme Karmitsan, eli Aittorinteen hyppyrimäen ohi kulkevalle oikopolulle. Jyväskylän suurmies Matti Nykänen hyppäsi aikoinaan ensimmäiset hyppynsä Karmitsan hyppyristä. Nykyisin mäki on vahvasti metsittynyt.



Tätä reittiä kulkien Hiihtomaan alue täyttömaakumpuineen tulikin yllättävän nopeasti vastaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista