torstai 5. elokuuta 2021

Tammimäen näkötorni

Pappisen kylässä Joutsassa sijaitseva Tammimäki on eteläisen Keski-Suomen korkein mäki. Merenpinnasta mitattuna sen korkeus on 242 metriä. Mäen päälle on rakennettu 1970-luvun alussa 18 metrin korkuinen näkötorni vanhan kolmiomittaustornin paikalle. Kolmiomittaustorni on kuulunut Struven ketjuun.





Tornin viereen pääsee autolla. Näkötornille on opastus Korpilahdentieltä (seututie 610) Harjulan tilan kohdalta. Tammimäentietä ajetaan noin 3,5 km, kunnes näkötorni tulee vastaan tien vasemmalla puolella.




Torniin noustaan jyrkkiä portaita pitkin. Ensimmäiselle tasolle kiipeäminen käy vielä helposti, mutta sen jälkeen portaat jyrkkenevät. Varsinkin toiselta tasanteelta ylimmälle noustessa portaat ovat erittäin jyrkät ja muistuttavat tikapuita. Alas tullessa nämä on ehkä parasta laskeutua takaperin.



Mitäpäs sieltä näkötornista sitten näkyi? No, ainakin runsaasti metsää ja meidän vierailumme aikana osittainen sateenkaari.



70-luvulla täällä on ehkä ollut komeatkin maisemat, mutta ympäröivä puusto on kasvanut vuosien saatossa niin korkeaksi, että eipä niiden takana olevia maisemia juurikaan näe.



Avarin maisema on tulosuunnassa, mutta sekin on aika rajoittunnut.



Hyvillä kiikareilla saattaisi jostakin puiden latvojen välistä nähdä kauaskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista