torstai 5. elokuuta 2021

Kuhasenmäen näkötorni

Kuhasenmäki on 196 metrin korkuinen mäki Joutsan Leivonmäellä. Mäen päälle on rakennettu 15 metrin korkuinen näkötorni. Se on aivan kirkonkylän tuntumassa, Kuhasenmäentieltä kääntyvän jyrkästi Kuhasenmäen huipulle nousevan tienpätkän päässä.



Torniin kiivetään likimain yhtä jyrkkiä portaita pitkin kuin Tammimäen tornissa, jossa kävimme ennen tänne tuloa. Tornin kuvastakin näkyy, miten portaat jyrkkenevät kerroksia ylöspäin mentäessä.







Avarimmat ja komeimmat maisemat näkyivät tornista lännen suuntaan. Harmi vain, että olimme tornissa juuri auringon paistaessa sieltä suunnasta.





Rutajärvi näkyy komeasti torniin. Yritin tehdä siitä jonkinlaista panoraamakuvaa, mutta eipä siitä oikein kaunista tullut tässä valaistuksessa.



Etelän suuntaan ei ole niin hyvää näkyvyyttä. Nelostie erottuu kuitenkin selvästi.



Pienellä zoomauksella näkyy vähän paremmin.


Aivan näkötornin vieressä on kännykkämasto. Jos katsot tornin ylätasolle nousevien portaiden yläpään vierestä kännykkämaston vasemmalle puolelle, niin voit erottaa kaukaisuudessa 6 tuulivoimalaa. Ne kuuluvat Latamäen tuulivoimalapuistoon, joka on Luhangassa noin 28 kilometrin päässä.


Otetaanpas vielä suurennos kuvasta, jos et usko.


Pohjoisessa näkyy oikeastaan vain lähellä olevia puita.



Idässä voi ihastella omaa varjoaan, jos aurinko sattuu paistamaan samasta suunnasta kuin meidän vierailumme aikana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista