perjantai 2. elokuuta 2019

Karhuvuoren luontopolku

Toisen mökkiaamumme koittaessa keli oli epävakainen, mutta sääennuste ei luvannut suuria sateita. Päätimme siis lähteä maastoon. Kohteeksi valitsimme Savonlinnan itäpuolella sijaitsevan Karhuvuoren luontopolun, joka oli niin lyhyt (n. 2 km), että sieltä pääsisi nopeasti pois, mikäli vettä tulisi sittenkin reippaammin.



Luontopolku alkaa suoraan Hirvasjärventien reunasta sen oikealta puolelta Savonlinnan suunnasta tultaessa. Polun alussa on iso puinen kyltti, mutta se on kallistunut ja jäänyt vähän havujen taakse, joten sitä ei välttämättä ihan helposti autolla ajaessa huomaa. Vähän matkan päässä tien vastakkaisella puolella on parkkipaikka, johon pysäköimme automme.

Reitti on merkitty puihin oransseilla maalitäplillä, mutta reitillä pysyminen on toisinaan haasteellista, sillä risteäviä polkuja on paljon ja täpliä ei ole laitettu aina heti risteyksen jälkeen, vaan niitä saa välillä etsiä vähän kauempaa. Liekö sitten joku vitsiniekka käynyt poistamassa täpliä, mutta turhan heikosti risteykset oli merkitty. Toisaalta yhdessä kohdassa täpliä oli läiskitty muutaman metrin välein, vaikka risteäviä polkuja ei sillä alueella ollut.


Polun alkupuolella kuljetaan suon yli pitkospuita pitkin. Pian tullaan karhuvuoren juurelle ja lähdetään nousemaan pystysuoran kalliojyrkänteen vierestä huipulle. Nousu on jyrkänteen vieressäkin sen verran jyrkkä, että kiipeämisen avuksi on tehty puiset kaiteet. Nousun voi ilmeisesti tehdä myös kiertämällä jyrkänteen toiselle puolelle ja nousemalla sieltä loivempaa polkua ylös. Ainakin huipulle näytti tulevan jonkinlainen polku myös vastakkaisesta suunnasta.

Karhuvuoren huipulle on tehty penkit, mutta nuotiopaikkaa siellä ei ole.

Kauempana polun varrella on laavu ja sen vieressä tulipaikka.


Loppuosa polusta kuljetaan vaihtelevassa maastossa.

Muutama todella komea kuusikin oli nähtävissä reitin varrella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Loukkuvuoren lenkki, Etelä-Konneveden kanssallispuisto

Kävimme elokuun lopulla pyörähtämässä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Tarkoituksenamme oli  kiertää Loukkuvuoren lenkki, mutta se jäi s...

Hae tästä blogista